Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik mijn verzekering opzeggen?

Wanneer je verzekering minimaal een jaar loopt, kun je deze verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Er zijn echter verzekeraars waar je een verzekering per direct kan opzeggen.

Kan ik de verzekering nog annuleren?

Wanneer je een verzekering hebt afgesloten, heb je 14 dagen bedenktijd. Het is nog mogelijk binnen die tijd zonder reden deze verzekering te annuleren.

Is een Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het niet verplicht om een Aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Dit is alleen verplicht voor motorrijtuigen zoals je auto, motor of bromfiets.

Wat verstaat men onder een Inboedelverzekering?

Een inboedel bestaat uit alle roerende zaken die behoren tot de particuliere huishouding. Hiermee wordt alles bedoeld wat er in jouw woning en tuin staat en zonder breek- of sloopwerk verwijderd kan worden; oftewel objecten die je kunt oppakken en verplaatsen.

Ik woon in een appartement. Moet ik zelf een Opstalverzekering regelen?

Als je in een appartement / flat woont, hoef je in principe zelf geen Opstalverzekering te regelen. De Vereniging van Eigenaren hoort een Opstalverzekering te sluiten. Meestal is de woning dan standaard (casco) verzekerd. Heb je zaken die extra verzekerd moeten worden, zoals bijvoorbeeld een luxere keuken of badkamer, dan kan dit middels Eigenaarsbelang of Huurdersbelang.

Ik ga op vakantie maar heb nog geen Reisverzekering. Kan ik deze per direct afsluiten?

Op de dag van vertrek is het nog mogelijk om een Reisverzekering af te sluiten. Echter je bent pas verzekerd als je een polisnummer van verzekeraar of tussenpersoon hebt ontvangen. Vaak krijg je dezelfde dag nog je polisnummer.

Valt annulering onder mijn Reisverzekering?

Annulering is een aparte dekking en valt niet onder de standaard Reisverzekering, maar kan optioneel worden meeverzekerd. Het is ook mogelijk om een losse Annuleringsverzekering af te sluiten.

Heb ik een eigen risico op mijn Reisverzekering?

Of je een eigen risico hebt op je Reisverzekering is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waar je de verzekering hebt onder gebracht. De ene maatschappij kent geen eigen risico en de andere kent een standaard eigen risico. Controleer je polis voordat je op vakantie gaat en voorkom zo onnodige financiële problemen.

Als iemand anders in mijn auto rijdt, is hij/zij dan wel verzekerd?

Ja, als iemand anders in jouw auto rijdt, is dit verzekerd. Let wel: als diegene met jouw auto een schade veroorzaakt, kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor je no-claimkorting.

Hoeveel wordt er uitgekeerd bij diefstal uit mijn auto?

Afhankelijk van de inboedelverzekering en verzekeringsmaatschappij bedraagt de hoogte van de uitkering € 250,- tot € 500,- bij diefstal uit de auto, ervan uitgaande dat het om een gedekt evenement gaat.

Auto verkocht maar vergeten je verzekering op te zeggen. Heb je recht op premie restitutie?

Als je jouw auto hebt verkocht en het vrijwaringsbewijs nog hebt, kan je deze alsnog naar de verzekeringsmaatschappij sturen. In veel gevallen zal verzekeraar de verzekering dan met terugwerkende kracht royeren en krijg je de teveel betaalde premie terug. Dit is echter wel afhankelijk van hoeveel tijd er is verstreken na de verkoop van jouw auto.

Wat houdt geïnformeerde verlenging in?

De verzekeringsmaatschappij moet je ‘in duidelijke bewoordingen’ na afloop van de contracttermijn informeren over de verlenging van het contract. 

Over VerzekerJeGek.nl

Op VerzekerJeGek.nl vind je actueel verzekeringsnieuws, informatie over verzekeringen, contactgegevens van verzekeraars en veelgestelde vragen.

Welke verzekeringen zijn voor jou van belang?

Nieuwsbrief

Contact

VerzekerJeGek.nl
De Trompet 1945
1967 DB  Heemskerk

AFM 12042947
KVK 61433691

0251 - 745634
info@verzekerjegek.nl
facebook.com/verzekerjegek
twitter.com/verzekerjegek