Tips bij het aanschaffen van een auto

Het aanschaffen van een auto heeft heel wat voeten in aarde. Je moet gaat over diverse aspecten nadenken voordat je overgaat tot de koop. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, geven we je in dit artikel enkele tips!

Wat zijn je wensen?
Voordat je een auto gaat kopen, dien je voor jezelf vast te stellen wat de eisen zijn voor nieuwe auto. Wat is een absolute must, wat past bij je en wat moet je vooral niet hebben? Zoek je een auto met het oog op gezinsautbreiding? Dan kun je een Smart beter laten schieten, terwijl deze juist wel weer perfect is voor stadsbewoners.

Waar kopen?
Een auto is een flinke aankoop en dus wil je niet het risico lopen dat de auto het binnen een week al begeeft. Om dit risico te minimalieren, kun je het beste de auto kopen bij een betrouwbare partij. Een goede indicatie hiervoor is het BOVAG keurmerk. Wanneer je namelijk hier je auto koopt, dan krijg je ook automatisch een BOVAG-garantie, mits de aanschafwaarde boven 4500 euro is geweest. Uiteraard kan je ook een auto van een particulier kopen, maar het risico ligt hier vele malen hoger.

Proefrit
Een must bij het beoordelen van de auto, is de proefrit. Zo weet je ten eerste hoe stoelen zitten en daarnaast kan je de auto uittesten op verschillende ondergronden. Neem hier dan ook rustig de tijd voor.

Onderhandelen
De dealer zal altijd inzetten op een hoge prijs, zij weten immers ook dat de klant altijd wat van de prijs probeert af te krijgen, laat dit dan ook niet na! Dit kan al snel tien tot vijftien procent van het totaalbedrag schelen. Wanneer je iets extra’s in de auto wil laten bouwen, zoals cruise control of een armsteun, dan is dit het moment om daarover te onderhandelen!

Verzekering
Wanneer je eenmaal de auto hebt aangeschaft, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Vergelijk de diverse opties om de meest passende autoverzekering af te sluiten.

Over VerzekerJeGek.nl

Op VerzekerJeGek.nl vind je actueel verzekeringsnieuws, informatie over verzekeringen, contactgegevens van verzekeraars en veelgestelde vragen.

Welke verzekeringen zijn voor jou van belang?

Nieuwsbrief

Contact

VerzekerJeGek.nl
De Trompet 1945
1967 DB  Heemskerk

AFM 12042947
KVK 61433691

0251 - 745634
info@verzekerjegek.nl
facebook.com/verzekerjegek
twitter.com/verzekerjegek