Schadevrije jaren autoverzekering overdraagbaar

Per 1 januari 2022 zijn de regels van het overdragen van schadevrije jaren veranderd. Het is nu mogelijk om schadevrije jaren na overlijden over te dragen aan de achtergebleven partner en verdeeld worden onder ex-partners na een scheiding. Ook kun je vanaf nu opgebouwde schadevrije jaren uit het buitenland en door leasen meenemen op je nieuwe autoverzekering.

Voorheen was het alleen mogelijk om schadevrije jaren op te bouwen op naam van de verzekeringsnemer. Volgens het Verbond van Verzekeraars leverde dat in de praktijk soms onwenselijke situaties op. Vanaf heden kan er na overleden van de partner een verzoek worden ingediend bij de betreffende verzekering om de opgebouwde schadevrije jaren over te dragen. Ook bij echtscheiding kunnen de schadevrije jaren worden verdeeld middels een afstandsverklaring. Tevens kunnen schadevrije jaren van een lease-auto of schadevrije jaren die je hebt opgebouwd in het buitenland worden meegenomen op een autoverzekering.


Schadevrije jaren worden online geregistreerd bij Roy-data. Wil je weten hoeveel schadevrije jij hebt opgebouwd? Check dan je polisblad.

Over VerzekerJeGek.nl

Op VerzekerJeGek.nl vind je actueel verzekeringsnieuws, informatie over verzekeringen, contactgegevens van verzekeraars en veelgestelde vragen.

Welke verzekeringen zijn voor jou van belang?

Nieuwsbrief

Contact

VerzekerJeGek.nl
De Trompet 1945
1967 DB  Heemskerk

AFM 12042947
KVK 61433691

0251 - 745634
info@verzekerjegek.nl
facebook.com/verzekerjegek
twitter.com/verzekerjegek