Schade door vuurwerk verzekerd of zelf betalen?

Het einde van het jaar 2019 nadert en er kan weer vuurwerk worden besteld. Prachtig mooi siervuurwerk of pijlen die met Oud & Nieuw de lucht in schieten. Maar helaas raakt er nog wel eens wat beschadigd door vuurwerk. Kun je dit verhalen op je verzekering?

Vorig jaar tijdens de jaarwisseling werd de schade aan particuliere woningen en auto’s volgens het Verbond van Verzekeraars geschat tussen de 15 en 20 miljoen euro. Ook dit jaar zal het Verbond rekening houden met dit bedrag. Maar kunnen deze schade worden verhaald op de verzekering of zal je zelf voor de schade moeten opdraaien?

Vuurwerkschade woning

In de meeste gevallen zal de opstalverzekering schade door vuurwerk uitkeren. De opstalverzekering dekt niet alleen brand, maar ook smelt- en schroeischade door vuurwerk.

Vuurwerkschade spullen

Vuurwerkschade aan spullen valt onder de inboedelverzekering. Afhankelijk van de dekking en het eigen risico van deze verzekering zal de schade vergoeden. Bijvoorbeeld als je een gat in je jas krijgt door een vuurpijl, valt dit onder de inboedelverzekering.

Vuurwerkschade auto

Vuurwerkschade aan je auto is niet altijd verzekerd. Als je auto All Risk of beperkt casco is verzekerd, dan valt brandschade door vuurwerk onder de dekking. Maar als er sprake is van vandalisme, dan kan je alleen aankloppen bij de verzekering als je All Risk verzekerd bent. Dit kan tevens gevolgen hebben voor je no-claim korting.
Is je auto alleen WA verzekerd, dan komt schade door vuurwerk helaas voor je eigen rekening.

Vuurwerkschade verhalen bij Waarborgfonds

Vaak denken mensen dat wanneer zij niet All Risk zijn verzekerd, dat zij de schade kunnen verhalen bij het Waarborgfonds. Helaas is dit niet het geval. Je komt alleen bij het Waarborgfonds in aanmerking bij schade door onverzekerde of onbekende motorvoertuigen.

Over VerzekerJeGek.nl

Op VerzekerJeGek.nl vind je actueel verzekeringsnieuws, informatie over verzekeringen, contactgegevens van verzekeraars en veelgestelde vragen.

Welke verzekeringen zijn voor jou van belang?

Nieuwsbrief

Contact

VerzekerJeGek.nl
De Trompet 1945
1967 DB  Heemskerk

AFM 12042947
KVK 61433691

0251 - 745634
info@verzekerjegek.nl
facebook.com/verzekerjegek
twitter.com/verzekerjegek