Heb jij al een reisverzekering afgesloten?

Steeds meer Nederlanders boeken een vakantie naar het buitenland. Uit onderzoek blijkt dat Frankrijk, Spanje en Duitsland geliefde bestemmingen zijn onder de Nederlandse vakantiegangers. Maar sluiten deze Nederlanders wel een passende reisverzekering af?

Enkele vakantiegangers hebben al een reisverzekering, maar veel mensen vinden dit een onnodige kostenpost of hebben niet de juiste reisverzekering afgesloten. Ben je van plan om bijvoorbeeld naar Amerika te reizen, check dan of je wel werelddekking hebt afgesloten (zo ook op je zorgverzekering). Ook voor een vakantie in eigen land is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten.

Indien je een reisverzekering wilt afsluiten, dan zijn er diverse mogelijkheden en aanvullende verzekeringen. Zo bestaat er bijvoorbeeld de aflopende reisverzekering. Dit is een verzekering voor de periode dat je op vakantie bent. Je kunt hierbij kiezen tussen Europa- en werelddekking en is er de keuze tussen basis, comfort en optimaal. Daarnaast zijn er diverse aanvullende dekkingen, zoals bagage, geneeskundige kosten en skiën en snowboarden. Let dus goed op dat je deze laatstgenoemde aanvullende dekking kiest indien je op wintersport gaat.

Kortlopende Reisverzekering berekenen

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Veel mensen gaan ook wel eens een weekendje weg, waarbij de reisverzekering vergeten wordt. Bij een doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd, ook voor een weekendje weg. Ga je dus vaker op vakantie of weekendjes weg, dan is het voordeliger op een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ook hierbij kan je kiezen voor Europa- of werelddekking en voor diverse aanvullende dekkingen.

Doorlopende Reisverzekering vergelijken

Naast een aflopende of doorlopende reisverzekering kan je er voor kiezen om een annuleringsverzekering af te sluiten. Net zoals de reisverzekering kan je ook bij de annuleringsverzekering er voor kiezen om deze aflopend of doorlopend af te sluiten. Bij een annuleringsverzekering ben je beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Je kunt echter alleen een beroep doen op jouw annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Annuleringsverzekering berekenen

Wilt u persoonlijk advies bij het afsluiten van een reisverzekering? Neem dan contact met ons op.

Over VerzekerJeGek.nl

Op VerzekerJeGek.nl vind je actueel verzekeringsnieuws, informatie over verzekeringen, contactgegevens van verzekeraars en veelgestelde vragen.

Welke verzekeringen zijn voor jou van belang?

Nieuwsbrief

Vergelijken en besparen

Eenvoudig je verzekeringen vergelijken en honderden euro’s per jaar besparen!

Contact

VerzekerJeGek.nl
De Trompet 1945
1967 DB  Heemskerk

AFM 12042947
KVK 61433691

0251 - 745634
info@verzekerjegek.nl
facebook.com/verzekerjegek
twitter.com/verzekerjegek